Akupunktur

akupunktur

Hva er akupunktur?
Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som både gjennom lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode med svært få bivirkninger.

Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser, og dens smertedempende effekt er godt dokumentert. Acus er latinsk og betyr nål, mens punktur betyr å stikke.

Hvorfor velge en fysioterapeut når du skal ha akupunktur?
For å oppnå det beste resultatet med akupunktur, så er det viktig at akupunktur benyttes ved veldiagnostiserte tilstander. Fysioterapeuter har en helsefaglig utdannelse på minimum 3 år før de går i gang med å lære akupunktur. Vi tilbyr akupunkturbehandling, enten som tilegg til alminnelig fysioterapi eller som selvstendig ytelse. Dette avhenger av diagnosen.

Hos ABC Fysioterapi og Akupunktur tar vi primært utgangspunkt i evidensbaseret akupunktur – basert på viten om neurofysiologi, neuroanatomi og resultater fra vitenskapelige studier.
Effekten av akupunktur er anerkjent av Verdens Helseorganisasjon WHO på over 40 forskjellige lidelser. Hos en fysioterapeut er du i trygge hender, da vi som utøver akupunktur er underlagt «Lov om helsepersonell».